Ángel Di María doet zijn oude club Real pijn

PSG verrast Real in Champions League, terwijl echte sterren nog ontbreken

Paris Saint-Germain is het nieuwe Champions League-seizoen begonnen met een zege op Real Madrid (3-0). Daarmee geven de Parijzenaars meteen een signaal af naar de Europese top.

Niemand had een paar maanden rekening gehouden met een Europese hoofdrol voor de Franse kampioen, want zonder de supersterren Kylian Mbappé en Neymar was de kloof naar de absolute top te groot. Maar tot ieders verbazing bleven ze allebei de club trouw. Sterker nog, tegen Real deden ze nog niet eens mee.

Uitslagen Champions League woensdag 18 september

Neymar zat de eerste van zijn twee wedstrijden Europese schorsing uit, Mbappé revalideert van een blessure. En ook Edinson Cavani kampte met een lichte kwetsuur.

De hoofdrol werd opgeëist door Ángel Di María, nota bene ex-speler van Real. Na een kwartier dook hij op bij de eerste paal, later was de Argentijn met een zuivere trap van afstand trefzeker.

Mooiste goal geschrapt

Gareth Bale leek de spanning terug te brengen door na een paar keer hooghouden Keylor Navas (ex-Real) spectaculair te verschalken. De VAR zag echter hands bij zijn aanname, dus werd de mooiste goal van de avond geschrapt. Zonder onder anderen Luka Modric en Sergio Ramos konden de Madrilenen geen vuist maken.

PSG kreeg na rust genoeg kansen om een grote score neer te zetten, bij het scheiden van de markt wist enkel Thomas Meunier nog een Franse treffer op het bord te krijgen.

Rajiv van La Parra (rechts) in duel met Joshua Kimmich

Rajiv van La Parra ging met Rode Ster Belgrado op bezoek bij Bayern München en verweerde zich kranig tegen de Duitse recordkampioen. Bayern nam zoals verwacht het initiatief, maar scoorde uit zijn vele kansen slechts driemaal.

Ivan Perisic gooide de bal na een individuele actie op de linkerflank hoog voor de pot, waarna Kingsley Coman tien minuten voor rust steenhard raak kopte. De bezoekers deelden nog wel wat speldenprikjes uit, maar het sterkere Bayern hield zijn voorsprong betrekkelijk eenvoudig vast.

Na een schot voorlangs van Marko Marin, was het aan de overkant Robert Lewandowski die met zijn uitgestoken been geschutter in de Servische defensie afstrafte en het duel tien minuten voor tijd besliste. Met een volley bepaalde Thomas Müller in de extra tijd de eindstand op 3-0.