Ryan Babel verzuimt Galatasaray op voorsprong te zetten in Brugge

Babel verzuimt met Galatasaray tik uit te delen aan het Club Brugge van Vormer

De twee vroege avondduels in de Champions League hebben geen winnaars opgeleverd. Tottenham Hotspur verspeelde een voorsprong bij Olympiakos (2-2), in Brugge werd door zowel Club als Galatasaray helemaal niet gescoord.

Galatasaray trad aan zonder een Turk in de basis, maar wel met Ryan Babel. De Oranje-international kreeg de grootste kans voor de bezoekers, toen hij na een halfuur twee man afschudde en vrij voor Simon Mignolet opdook.

Uitslagen Champions League woensdag 18 september

De keeper van Club, waar Ruud Vormer een basisplaats had, wist de harde inzet van Babel echter te pareren. En aan de overkant hield ook Fernando Muslera, die flink wat meer benauwde momenten voor zijn doel had, zijn netten schoon.

Beide keepers moesten ook eenmaal een antwoord schuldig blijven, maar zowel Federico Ricco (Club), die de bal niet helemaal vol raakte, als Sofiane Feghouli (Galatasaray) raakte de lat.

Harry Kane knalt hard en hoog raak vanaf elf meter

Tottenham Hotspur riep de ellende over zichzelf af door in Piraeus een 2-0 voorsprong uit handen te geven. Na een rake penalty van Harry Kane en een vlammend schot van Lucas Moura leek er geen vuiltje aan de lucht voor de verliezend finalist van vorig seizoen.

De thuisclub was met een schot tegen de paal van Miguel Ángel Guerrero al even gevaarlijk geweest en Daniel Podence maakte het vlak voor rust plotseling weer spannend na een een-twee met Mathieu Valbuena.

Naast aangever was de Franse veteraan in de tweede helft ook de afmaker, toen Jan Vertonghen een onnozele overtreding op hem had begaan en de bal op de stip ging (2-2).