Influencers bezoeken Wondr
NOS Nieuws

Wondr-museum in Amsterdam ideaal voor dé perfecte Instagram-foto

Je kunt er van alles voelen, ruiken en proeven, maar bovenal hele social media-waardige foto's maken: het pop-upmuseum Wondr in Amsterdam. De 'artistieke playground van Amsterdam', opende vandaag en is een paradijs voor Instagrammers.

Er zijn 15 verschillende kamers ingericht, de een nog fotogenieker dan de ander. "De bedoeling van deze experience is dat je van 2D naar 3D gaat, dat je mee kan doen met het plaatje zelf en dat je je mengt in het schilderij", legt oprichter Sarah Mendes uit.

Ze komt uit Brazilië en vindt de winters hier maar donker en grijs. "Ik zocht een plek waar het altijd leuk is en waar je met je vrienden naartoe kan om te spelen." Daarom bedacht ze Wondr.

Je kunt er zingen in de karaoke-kamer, dansen bij de silent disco of glijden van een glijbaan in een bak met marshmallows. En vooral natuurlijk... foto's maken:

Een museum waar je eigen foto's centraal staan

Birgit Zuurveld is socialmedia-expert en vindt het een slimme zet van Mendes. "Het wordt mensen hier heel gemakkelijk gemaakt om een goede Instagramfoto te maken, en dat is voor het museum natuurlijk gratis publiciteit."

Volgens Zuurveld zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor een foto aanwezig. "Alles is roze, er zijn flamingo's en een schommel, alles voor een perfecte sociale media post."

Je kan er wel van uitgaan dat al heel wat anderen je voor gingen in het maken van zo'n perfect plaatje. "Maar uiteindelijk is de mens gewoon een kuddedier", zegt Zuurveld. "Als we kunnen doen wat anderen al deden dan vinden we dat alleen maar leuk, helemaal als we kunnen doen wat influencers doen."

Voor Wondr zelf ziet ze alleen wel een nadeel: weinig mensen zullen twee keer het museum bezoeken. "Als je eenmaal dat ene plaatje hebt, hoef je natuurlijk niet nog een keer te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl