Krists Neilands zegeviert in Wallonië
NOS Wielrennen

Neilands zegeviert na schitterende solo in GP van Wallonië

Krists Neilands heeft verrassend de Grand Prix van Wallonië gewonnen. De Let van Israël Cycling Academy hield op de Citadel van Namen met een knappe solo favorieten achter zich.

Op vijftien kilometer werd de laatste renner uit de vroege vlucht in de kraag gevat, waarna de koers explodeerde. Na een reeks demarrages ontstond er een groep van negen en daaruit sprong Neilands met negen kilometer voor de boeg weg.

Citadel van Namen

Toen de klim van de Citadel (drie kilometer à 4%) opdoemde, had Neilands nog vijftien seconden over op het peloton. De Let bleef gedurende de hele klim in het zicht van de favorieten en met een kilometer te gaan leek de Canadees kampioen Adam de Vos bij de 25-jarige aan te sluiten.

De Vos leek al in de slipstream van Neilands te zitten toen hij weer terugzakte tot de achtervolgende groep. Ook de jump van oud-winnaar Tony Gallopin was vergeefs.

In de laatste meters kwam Jasper Stuyven nog dichtbij. De winnaar van vorig jaar kwam echter niet verder dan de tweede plek. Jasper de Buyst werd derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl