Oppositielid Edgar Zambrano na zijn vrijlating AFP

Een prominent lid van de Venezolaanse oppositie is na vier maanden gevangenschap vrijgelaten. Het gaat om Edgar Zambrano, vicevoorzitter van het parlement en rechterhand van oppositieleider Juan Guaidó. De vrijlating is onderdeel van een akkoord tussen president Maduro en een deel van de oppositie.

Zambrano werd in mei opgepakt, kort na een mislukte couppoging onder leiding van zelfbenoemd interim-president Guaidó. Zambrano werd door agenten van de inlichtingendienst meegenomen toen hij het hoofdkantoor van zijn partij verliet.

Een bondgenoot van president Maduro heeft foto's verspreid waarop Zambrano met zijn familie te zien is. Op videobeelden staat hij buiten de militaire basis waar hij werd vastgehouden. De video is op Twitter geplaatst door een parlementslid van een andere oppositiepartij.

"Het proces van de vrijlating van politieke gevangenen begint", schrijft de parlementariër bij de tweet. Zijn partij en enkele andere kleine oppositiegroepen bereikten gisteren een akkoord over onderhandelingen met de regering van president Maduro. Een van de afspraken was dat sommige gevangenen mogelijk zouden vrijkomen.

De grootste oppositiepartij van Guaidó is niet betrokken bij het akkoord.

STER reclame