Ten Hag blijft kritisch: 'Moeten zakelijker spelen'

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft dinsdag grote delen van de wedstrijd van Ajax tegen Lille (3-0) in de Champions League genoten van zijn elftal. "Het was een fantastische avond voor Ajax en voor de fans", aldus Ten Hag. "We hebben heel attractief voetbal laten zien en van een sterke tegenstander gewonnen."

"Maar we kunnen denk ik nog beter", vervolgde de trainer. "Mijn spelers hebben ontzettend veel geldingsdrang. We hebben veel spelers die graag snel richting het doel willen. Maar er zijn momenten dat je op de rem moet trappen en de bal langer in de ploeg moet houden."

Erik ten Hag ANP

"Dat is een verbeterpunt", aldus Ten Hag. "Zo maakten we de tegenstander groot. Organisatorisch moeten we slimmer gaan spelen. We moeten dan zakelijker spelen. Desalniettemin heb ik fantastische aanvallen gezien, veel kansen en fantastische goals. Er zit echt muziek in."

Blind looft duo Álvarez-Martínez

Daley Blind kon zich vinden in de woorden van zijn trainer. Hij had genoten van het spel en de instelling van het team, maar zag zijn teamgenoten het soms ook iets te mooi willen doen. "Daarin moeten we niet doordraven. Maar soms was het zeker genieten."

Over het Latijnse blok op het middenveld met Edson Álvarez en Lisandro Martínez was Blind zeer te spreken. "Ze zijn heel safe qua verdedigen, maar ze kunnen ook goed voetballen. Het zijn twee fantastische jongens."

Blind: 'Aan de bal een genot, maar moeten niet doordraven'

STER reclame