FC Twente verslaat PSV in topper

Aangepast

FC Twente heeft PSV verdrongen van de koppositie in de eredivisie. De regerend landskampioen won in Enschede de topper tegen de Eindhovenaren met 2-0.

PSV zorgde in de eerste helft wat vaker voor dreiging. Het ontsnapte echter bij twee hachelijke momenten in het eigen doelgebied.

Op de lijn werd redding gebracht bij inzetten van Luuk de Jong. Eerst was Jeremain Lens de redder in nood, al maakte hij daarbij wel hands, en kort voor de rust schoot Atiba Hutchinson doelman Andreas Isaksson op de lijn te hulp.

Bij de Eindhovenaren faalde Marcus Berg voor de rust tot twee keer toe oog-in-oog met keeper Nicolay Michailov en liet ook Otman Bakkal een opgelegde kans onbenut.

Janssen bezorgt Twente zege

Kort na rust was Twente dicht bij de 1-0, toen een schot van Emir Bajrami via Isakssons vingers op de paal belandde.

Het bleek de opmaat voor een Tukkers offensief, dat al snel leidde tot een treffer. De van zijn hamstringblessure herstelde Bryan Ruiz eiste daarbij, luttele minuten na in de ploeg gekomen te zijn, een hoofdrol op; hij ging neer na door Marcelo lichtjes te zijn beroerd, waarna Theo Janssen de strafschop feilloos benutte.

Twente bleef daarna domineren en nadat de paal succes had voorkomen bij een schot van Denny Landzaat, wist Janssen in de slotfase de score wel te verdubbelen; de middenvelder bekroonde een lange rush met een oogstrelend stiftballetje.

STER Reclame