Prinses Irene (archiefbeeld 2019) ANP

Er wordt een bos vernoemd naar prinses Irene. Met het bos wil de Stichting Nationale Boomfeestdag de prinses bedanken voor haar inzet voor de natuur.

Het is een verlaat verjaardagscadeau voor de prinses die in augustus 80 werd. Irene was vorig jaar al eregast op de Boomfeestdag, waarop kinderen bomen aanplanten. De prinses hielp daarbij.

Ode aan natuur

Het bos dat op de volgende Boomfeestdag wordt aangeplant, krijgt de naam van de prinses: het Irenebos. Het wordt aangelegd in Alphen aan den Rijn.

Ruim 400 kinderen zullen op een gebied van 2000 vierkante meter dik 200 bomen en struiken neerzetten. De gemeente heeft toegezegd het bos te onderhouden.

Prinses Irene tijdens de Boomfeestdag in 2018 anp

Prinses Irene zet zich van jongs af aan in voor het herstel van relatie tussen mens en natuur. Zo richtte ze een eigen duurzaamheidsstichting op: NatuurCollege. En samen met Staatsbosbeheer laat ze kinderen kennismaken met de natuur.

In Zuid-Afrika heeft de prinses een natuurreservaat opgezet, waar ze deels woont en een boek over schreef: Bergplaas. Het was niet haar eerste boek. In 1995 verscheen Dialoog met de natuur, waarin ze vertelde met bomen te praten en te knuffelen.

STER reclame