NOS NieuwsAangepast

Boete voor Nederlandse Area 51-youtubers

De twee Nederlandse youtubers die in de Verenigde Staten werden opgepakt voor het betreden van de streng bewaakte luchtmachtbasis Area 51, krijgen samen een boete van 4560 dollar. Dat bevestigt de rechtbank in Las Vegas.

De twee hebben schuld bekend voor het betreden van verboden terrein en illegaal parkeren. Ze moeten tot donderdag in hun cel blijven. Mochten zij de boete dan niet hebben betaald, dan komen daar nog zeven dagen bij. Ook is hun apparatuur in beslag genomen.

Ties Granzier en mede-youtuber Govert Sweep werden vorige week dinsdag in de staat Nevada opgepakt. Ze hadden camera's, een laptop en een drone bij zich om opnamen van het gebied te maken. Ze zeiden zelf eerder dat ze geen kwade bedoelingen hadden.

De twee zijn populair op YouTube. Sweep heeft ruim 300.000 abonnees, Granzier 735.000.

Govert Sweep vertelde eerder aan Omroep Brabant over het doel van de actie:

Youtuber over arrestatie in VS

Area 51 is een testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht. Over de locatie gaan al jaren allerlei samenzweringstheorieën rond, over aliens en ufo's die er zouden liggen.

In juli werd op Facebook een evenement aangemaakt om het gebied te bestormen, op 20 september. Meer dan twee miljoenen mensen meldden zich voor dat evenement aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl