In samenwerking met
Omroep Brabant

Brabants familiebedrijf Agio Cigars voor 210 miljoen in Deense handen

Het Brabantse familiebedrijf Royal Agio Cigars wordt overgenomen door de Scandinavian Tobacco Group (STG). Het Deense bedrijf telt 210 miljoen euro neer voor de sigarenfabrikant uit Duizel.

Bij het bedrijf werken 3200 mensen. Vorig jaar was de omzet 133 miljoen euro en de winst 18 miljoen.

Het bedrijf werd in 1904 opgericht door Jacques Wintermans met een lening van 200 gulden van zijn vader, schrijft Omroep Brabant. Royal Agio Cigars groeide in het ruim honderdjarige bestaan uit tot de op drie na grootste sigarenproducent ter wereld.

Continuïteit

Bestuursvoorzitter Boris Wintermans, de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf, zegt dat de verkoop "geen gemakkelijke beslissing was". "We zijn verantwoordelijk voor de continuïteit van Agio en zien onze beslissing op lange termijn als onvermijdelijk."

Agio heeft fabrieken in Nederland, België, Sri Lanka en de Dominicaanse Republiek. In 2004 kreeg het familiebedrijf het predicaat Koninklijk.

STG wil met de overname wereldwijd marktleider worden. De overname moet nog worden voorgelegd aan de ondernemingsraden. Ook moeten de mededingingsautoriteit nog toestemming geven. Als iedereen groen licht heeft gegeven, zal de overname naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar worden afgerond.

Advertentie via Ster.nl