Niek Kimmann wint voor het tweede jaar op rij de wereldbeker ANP
NOS Sport BMX

Kimmann pakt voor tweede jaar op rij wereldbeker BMX

Niek Kimmann heeft voor het tweede jaar op rij de wereldbeker in de wacht gesleept. De 23-jarige BMX'er won in het Amerikaanse Rock Hill de achtste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en is met twee races voor de boeg niet meer in te halen door de concurrentie.

Kimmann reed zaterdag zes races en won ze allemaal. Alfredo Campo had in de finale wel de betere start, maar Kimmann had de Ecuadoraan na de eerste bocht al te pakken en reed onbedreigd naar zijn vijfde wereldbekerzege van 2019.

Kimmann verovert opnieuw wereldbeker BMX Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Elke keer als ik iets win, waardeer ik dat", vertelde Kimmann na afloop. "Ik weet hoe zwaar het is en hoe fit en alert ik moet zijn. Ik zorg ervoor dat ik er elke keer van geniet, want je weet nooit of het je laatste race is."

Dave van der Burg werd knap derde, zijn beste resultaat van het jaar. Halverwege de race lag hij nog achteraan, maar in de slotfase passeerde Van der Burg nog vijf man. Twan van Gendt werd zevende.

Ook Smulders wint in Rock Hill

Net als zaterdag was Laura Smulders bij de vrouwen opnieuw de beste bij de wereldbekerwedstrijd in de Verenigde Staten. Ze nam na de start de koppositie over van wereldkampioene Alise Willoughby en de Amerikaanse BMX'ster kwam niet meer langszij.

Smulders op herhaling bij WB in Rock Hill Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Het voelt heel goed om hier weer te winnen", vertelde Smulders na haar race. "Ik had niet gedacht nu alweer op de fiets te zitten, dus ik ben hier heel blij mee."

De 25-jarige Smulders heeft in het wereldbekerklassement nu een voorsprong van zestig punten op Willoughby. Over twee weken zijn de laatste twee wereldbekerwedstrijden in het Argentijnse Santiago del Estero. Smulders heeft dan voldoende aan een tweede en derde plaats om het wereldbekerklassement te winnen.

STER reclame