Primoz Roglic op het Vuelta-podium als leider
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Een bomvolle sportzondag bij de NOS vandaag met de laatste etappe van de Vuelta a España, MXGP in China, het EK volleybal (met de Nederlandse mannen), de KLM Open en de zesde speelronde in de eredivisie.

De sportdag begint al vroeg voor de motocrossers. In de MXGP in China staat om 7.15 uur de eerste manche op het programma en om 10.10 uur de tweede. Beide races zijn te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Laatste dag Vuelta

Na drie weken koersen is vandaag de slotetappe van de Vuelta a España. Het peloton legt onderweg naar Madrid ruim 106 kilometer af. Het is zoals gebruikelijk een vlakke etappe en dus een uitgelezen mogelijkheid voor de sprinters om zich nog een keer te laten zien.

Primoz Roglic zal, als er geen gekke dingen gebeuren, in Madrid worden gehuldigd als eerste Sloveense winnaar van de Ronde van Spanje.

Het parcours van de slotetappe van de Vuelta a España

De laatste rit start om 17.00 uur en is te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en vanaf 18.00 uur zijn de beelden ook te zien via de livestream. In Langs de Lijn op NPO Radio 1 schuift Stef Clement aan voor een analyse van de Vuelta.

Speelronde 6

Voordat de renners vertrekken in Spanje rolt de bal al op de Nederlandse voetbalvelden. In de eredivisie worden vandaag vier wedstrijden gespeeld.

De eerste wedstrijd is PEC Zwolle tegen RKC Waalwijk om 12.15 uur, daarna volgen Heracles Almelo-Willem II (14.30 uur), Feyenoord-ADO Den Haag (14.30 uur) en Fortuna Sittard-FC Twente (16.45 uur).

Alle duels zijn te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en zijn ook te horen in Langs de Lijn op NPO Radio 1. Samenvattingen van alle duels zijn te zien in Studio Sport Eredivisie, vanaf 19.00 uur op NPO 1.

Later op de avond is er Studio Voetbal (vanaf 22.05 uur op NPO 1), waarin voetbaljournalist Kees Jansma en (oud-)voetballers Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen en Bryan Linssen te gast zijn.

Volleybal en golf

Om 16.00 uur spelen de Nederlands volleyballers op het Europees kampioenschap in eigen land tegen huidig wereldkampioen Polen. Oranje won de eerste twee wedstrijden tegen Montenegro en Oekraïne. Het duel met Polen is live te volgen via NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

En dan is er ook aandacht voor de laatste dag van de KLM Open. Dit is vanaf 13.10 uur te zien in de uitzending van Studio Sport op NPO 1. Als de uitzending op televisie overschakelt naar het EK volleybal, dan is het golf verder te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

De uitzendingen van zondag 15 september

Tijd Wat? Waar?
07.15 uur MXGP China: eerste manche NOS.nl en NOS-app
10.10 uur MXGP China: tweede manche NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
16.00 uur EK volleybal (m): Nederland - Polen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
17.00 uur Liveblog Vuelta a España: etappe 21 NOS.nl en NOS-app
18.00 uur Vuelta a España: etappe 21 NOS.nl en NOS-app
18.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.05 uur Studio Voetbal NPO 1. NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl