Kingsley Coman (l) van Bayern München in duel met Konrad Laimer van RB Leipzig

Gelijkspel Leipzig en Bayern, Dortmund ruim langs Leverkusen

Na amper vier speelrondes in de Bundesliga is geen club meer foutloos. Koploper RB Leipzig verspeelde zaterdag zijn eerste punten in de thuiswedstrijd tegen Bayern München: 1-1. Eerder op de dag verloor het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz met duidelijke cijfers bij Borussia Dortmund: 4-0.

Regerend kampioen Bayern kwam al na twee minuten op voorsprong via Robert Lewandowski, maar Emil Forsberg bracht de thuisclub in de blessuretijd van de eerste helft uit een strafschop langszij: 1-1.

Niklas Süle

David Alaba haakte in de warming-up af bij de 'Rekordmeister' vanwege een spierblessure. Met Jérôme Boateng als zijn vervanger in de ploeg nam Bayern snel de leiding. Thomas Müller stuurde Lewandowski de diepte in en de Poolse spits schoot heel beheerst al zijn zevende treffer van dit seizoen binnen.

Forsberg kon vanaf elf meter de gelijkmaker inschieten na een overtreding van Lucas Hernández op Yussuf Poulsen.

Rakelings voorlangs

Bayern was in de tweede helft het dichtst bij een tweede treffer. Een schot van Kingsley Coman belandde via de vingertoppen van keeper Péter Gulácsi op de paal. Vlak voor het verstrijken van de blessuretijd kopte Niklas Süle de bal nog rakelings voorlangs.

Leipzig blijft eerste in de Bundesliga, met tien punten uit vier duels, maar ziet Borussia Dortmund tot op één punt naderen.

Peter Bosz

Peter Bosz is er namelijk met Bayer Leverkusen niet in geslaagd om die andere competitietopper, tegen Borussia Dortmund, te winnen. Bosz ging in een hoogstaand duel met 4-0 ten onder tegen zijn oude werkgever.

Leverkusen maakte indruk met uitstekend positiespel, maar kansen leverde dat overwicht amper op. Dortmund wachtte geduldig af en sloeg na een half uur genadeloos toe.

Doelman Hradecky had nog een fenomenale reflex in huis op inzetten van Marco Reus, Julian Brandt en Jadon Sancho, maar moest passen toen de Spanjaard Paco Alcácer plots voor zijn neus opdook. Uitblinker Reus maakte kort na rust 2-0 en zorgde, na de 3-0 van Raphaël Guerreiro, ook voor het fraaie slotakkoord.

Klaassen scoort en mist

In het duel tussen FC Union Berlin en Werder Bremen opende Davy Klaassen de score. De oud-Ajacied benutte in de vijfde minuut een strafschop. Nadat de hoofdstedelingen even later, ook vanaf elf meter, weer gelijk hadden gemaakt, had Klaassen ook de 1-2 op zijn schoen - weer vanaf de strafschopstip. Maar hij miste. In dezelfde minuut kopte zijn ploegmaat Niclas Füllkrug wel raak.