Garcia na 'mooie dag' naar leiding KLM Open, samen met Shinkwin Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sergio García en Callum Shinkwin gaan na de derde dag van het KLM Open samen aan kop. De Spanjaard en de Engelsman gingen op The International rond in -6 en hebben met -15 tot dusver twee slagen minder nodig gehad dan de Deen Nicolai Hojgaard. Wil Besseling (-9) staat negende, Joost Luiten (-8) vijftiende.

De 39-jarige García en dertien jaar jongere Shinkwin stonden in Badhoevedorp na de tweede dag gedeeld tweede achter Scott Jamieson, die echter een belabberde ronde beleefde.

Terwijl de Spanjaard een foutloze kaart met zes birdies inleverde en de Engelsman zeven birdies afwisselde met slechts één bogey, kwam de Engelse koploper na een dubbele bogey, vier bogeys en twee birdies uit op +4. Hij zakte met -7 naar de 23ste plaats.

Besseling beste Nederlander

Luiten kende een wisselvallige dag. Op de derde hole kon hij zijn par niet redden nadat de bal in het water was beland, maar op de zevende schitterde hij weer door vanuit de bunker voor birdie uit te holen. De toernooiwinnaar van 2013 en 2016 noteerde in totaal vijf birdies, maar ook drie bogeys en dat leverde hem een -2 voor de dag op.

Concentratie bij golfer Wil Besseling ANP

Besseling is nu de beste Nederlander. Na vier birdies en twee bogeys wist hij op de laatste hole nog een slag te winnen. Met -3 bracht hij zijn totaal op -9. Rowin Caron, na vrijdag knap achtste, leverde met een ronde van -1 terrein in en staat net als Luiten vijftiende.

STER reclame