Gijs van Solkema (l) en Luc van der Ent spelen vandaag met Nederland tegen Oekraïne
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Het is een zaterdag boordevol sport vandaag in de sportuitzendingen van de NOS. Op het programma staan onder andere wielrennen (Vuelta a España), volleybal (EK met Nederland-Oekraïne), voetbal (speelronde zes in de eredivisie), veldrijden (wereldbeker) en golf (KLM Open).

Om 16.00 uur spelen de Nederlandse volleybalmannen hun tweede groepswedstrijd op het Europees kampioenschap in Rotterdam. Het duel met Oekraïne is rechtstreeks te volgen in een extra uitzending op NPO 1, via NOS.nl en de NOS-app.

Fietsen

Die uitzending van Studio Sport (op NPO 1) begint al om 14.50 uur met de twintigste etappe van de Vuelta a España. Een rit van 190 kilometer van Arenas de San Pedro naar Plataforma de Gredos.

Het kaartje van de twintigste etappe van de Vuelta

Die bergetappe is ook te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Als de uitzending op NPO 1 overgaat naar het EK volleybal, is de Vuelta a España verder te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Een samenvatting volgt in het Sportjournaal (vanaf 18.50 uur op NPO 1), met daarin ook een samenvatting van de derde dag van de KLM Open.

Speelronde 6

Na een interlandperiode van twee weken gaat de eredivisie verder met de zesde speelronde. Vanavond staan er vijf duels op het programma die live te volgen zijn via Langs de Lijn, vanaf 18.30 uur op NPO Radio 1 en in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

  • NOS
    Programma speelronde 6
  • NOS
    Stand eredivisie

Om 18.30 uur begint de avond met AZ-Sparta en Ajax-sc Heerenveen. Daarna volgen VVV Venlo-FC Groningen (19.45 uur), FC Utrecht-FC Emmen (20.45 uur) en PSV-Vitesse (20.45 uur). Samenvattingen van de wedstrijden zijn om 22.25 uur te zien in Studio Sport Eredivisie op NPO 1.

Modder als toetje

De sportzaterdag wordt afgesloten met veldrijden. De eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen is rechtstreeks te volgen in een livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Om 22.00 uur starten de mannen in Iowa (Verenigde Staten), de vrouwen beginnen om 23.45 uur.

De uitzendingen van zaterdag 14 september

Tijd Wat? Waar?
12.00 uur Liveblog Vuelta a España: etappe 20 NOS.nl en NOS-app
14.50 uur Vuelta a España: etappe 20 NPO 1, NOS.nl en NOS-app
16.00 uur EK volleybal (m): Nederland-Oekraïne NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.00 uur Liveblog eredivisie: speelronde 6 NOS.nl en NOS-app
18.30 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Wereldbeker veldrijden Iowa: mannen NOS.nl en NOS-app
22.25 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.30 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.45 uur Wereldbeker veldrijden Iowa: vrouwen NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl