Golfers Caron en Kouwenaar onderscheiden zich bij Dutch Open

Rowin Caron gaat op het KLM Open als beste Nederlander het weekeinde in. De 26-jarige Brabander had voor de tweede ronde slechts 67 slagen nodig en staat met -7 op de gedeelde achtste plaats. De Schot Scott Jamieson gaat aan kop met -11.

Naast Caron, die dit jaar vooral actief is in Latijns-Amerika, haalden nog vijf landgenoten de cut op de banen nabij Schiphol.

Ook Joost Luiten, Will Besseling, amateur Koen Kouwenaar (allen op -6), Reinier Saxton en Sven Maurits (beiden -2) gaan door in het toernooi.

Nummer 1.084 van de wereld

Drie jaar geleden verraste Caron op het KLM Open ook al. Toen stond hij derde na de eerste ronde, maar destijds ging het op de tweede dag helemaal mis en miste hij de cut. Die fout maakte de nummer 1.084 van de wereld ditmaal niet.

Rowin Caron ANP

Caron maakte zelfs een birdie meer dan donderdag (zes), maar hij stond drie keer een bogey toe. Twee daarvan vielen op zijn laatste vier holes, waarmee zijn naam iets zakte op het leaderboard. Tweevoudig winnaar Luiten, Kouwenaar en Besseling staan er ook nog prima voor.

Besseling was hard op weg om met Jamieson, Bradley Dredge, Yusaku Miyazoto en Troy Merritt de beste dagscore (65) te gaan maken. Dat lukte door een bogey op de laatste hole uiteindelijk net niet. Besseling sloot de dag af met een score van 66.

STER reclame