Tob Cohen bij de uitreiking van een golf-award
NOS NieuwsAangepast

Lichaam vermiste Nederlandse zakenman gevonden in ondergrondse tank

In Kenia is het lichaam gevonden van de vermiste oud-Philipstopman Tob Cohen. Het stoffelijk overschot lag in een ondergrondse tank bij zijn huis in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, melden Keniaanse media. De zakenman werd sinds juli vermist. Hij woonde al tientallen jaren in Kenia.

Volgens correspondent Koert Lindijer kwam het onderzoek naar Cohen in een stroomversnelling nadat een vriend van Cohens vrouw Sarah Wairimu was gaan praten. "Kennelijk heeft hij een bekentenis afgelegd, waardoor de politie de put op het spoor is gekomen. Of Cohen nog leefde toen hij in die put gegooid werd, wordt nog verder onderzocht."

  • The Directorate of Criminal Investigations-Kenya
    De septic tank waar het lichaam werd gevonden
  • The Directorate of Criminal Investigations-Kenya.
    De plek waar het lichaam werd gevonden

Sarah Wairimu zelf is hoofdverdachte in de zaak. Zij lag in een vechtscheiding met Cohen. Eind augustus werd Wairimu aangehouden, ze zit nog steeds vast. Daarna werden nog twee andere verdachten opgepakt.

Tot rust komen

Wairimu verklaarde tegen de politie dat Cohen naar Thailand was vertrokken om tot rust te komen, maar rechercheurs konden daar geen bewijzen voor vinden.

Bovendien zou de vrouw getuigen onder druk hebben gezet om valse verklaringen af te leggen. Zelf ontkent Wairimu elke betrokkenheid.

Maar tegen Keniaanse media zegt de Keniaanse politie dat zij er nog steeds van uitgaat dat de vrouw achter de verdwijning zit.

De zaak is groot nieuws in Kenia, vertelt Lindijer: "Alle tv-stations onderbraken hun uitzendingen en gingen dit nieuws live uitzenden. Het is natuurlijk ook een sensationeel verhaal."

De zakenman was 69 jaar. De laatste jaren werkte hij vooral als organisator van golfreizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl