NOS Voetbal

Ten Hag tipt Koeman over Dest: 'Samen voor Nederlandse voetbal'

Ten Hag tipt Koeman over Dest: 'Samen voor Nederlandse voetbal'

Een opvallende wending in het dilemma van Ajacied Sergiño Dest: een toekomst als international van de Verenigde Staten of Nederland. Ajax-trainer Erik ten Hag vertelt op de persconferentie dat hij bondscoach Ronald Koeman heeft getipt, nadat Dest was opgeroepen voor de A-ploeg van Amerika.

"Dan is het een samenspel", legt Ten Hag uit. "Dat we samen voor het Nederlandse voetbal staan. Ik heb Koeman getipt dat ze op hem moeten letten. Toen hebben ze het bij de KNVB opgepakt."

'Niet-bindend' debuut voor Verenigde Staten

De 18-jarige rechtsback met de dubbele nationaliteit debuteerde in de afgelopen interlandperiode voor Amerika. Hij deed mee in de oefenwedstrijden tegen Mexico en Uruguay. Die zijn voor hem echter nog niet bindend.

Sergiño Dest in actie tegen Uruguay

De komende interland van Amerika tegen Cuba op 12 oktober in de CONCACAF Nations League is wel een bindende interland. Als hij dan in actie komt, is zijn keuze definitief. Mocht de KNVB Dest zien als potentieel international dient de bond hem nog deze maand te overtuigen om van voetbalnationaliteit te veranderen.

"Uiteindelijk is het zijn keuze", aldus Ten Hag. "Ik wissel met hem van gedachten, maar hij moet zijn eigen keuze maken. Waar ligt zijn gevoel?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl