Ricky Rubio (r) houdt Aron Baynes van Australië af
NOS SportAangepast

Basketballers Spanje en Argentinië in WK-finale

De Spaanse basketballers hebben zich voor de tweede keer geplaatst voor de WK-finale. De wereldkampioen van 2006 won in Peking in een spannende halve finale na twee verlengingen met 95-88 van Australië. In de eindstrijd wacht Argentinië, dat Frankrijk klopte met 80-66.

Spanje knokte zich in de slotfase van 65-70 naar 71-70. Australiër Patty Mills benutte vier seconden voor tijd maar één van twee vrije worpen, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen.

Spanje gaf in de eerste vijf minuten extra tijd een voorsprong van vijf punten weg, maar hield in de tweede verlenging wel het hoofd koel. Marc Gasol, die afgelopen seizoen NBA-kampioen werd met Toronto Raptors, maakte voor Spanje 33 punten. Ricky Rubio was goed voor negentien punten en twaalf assists.

Argentinië langs Frankrijk

In de andere halve finale was Frankrijk, in de kwartfinale nog te sterk voor de VS, niet opgewassen tegen de Argentijnen. Argentinië, in 1950 wereldkampioen en in 2002 verliezend finalist, leidde na twee periodes met 39-32 en zag de zege in het restant nooit in gevaar komen.

Voormalig NBA-speler Luis Scola was de grote man aan de kant van Argentinië. De 39-jarige forward kwam in totaal tot 28 punten en 13 rebounds.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl