Xander Bogaerts in actie tegen Cleveland Indians
NOS Sport

Opnieuw mijlpaal honkballer Bogaerts in Verenigde Staten

Xander Bogaerts heeft in het duel van Boston Red Sox met Toronto Blue Jays zijn vijftigste tweehonkslag van het seizoen laten noteren. Zijn ploeg won het duel met 7-4.

Bogaerts is nu de tweede speler ooit van Boston met minstens dertig homeruns en vijftig tweehonkslagen in één jaar. Alleen David Ortiz ging hem in 2007 voor.

De Arubaan is in de historie van de MLB pas de tweede kortestop na Alex Rodriguez (1996) die dit presteert. Ortiz en Bogaerts (26), die deze week ook al zijn duizendste honkslag in de MLB liet noteren, krijgen wellicht al snel gezelschap van Rafael Devers, die op 29 homeruns en vijftig tweehonkslagen staat.

Xander Bogaerts

"We zijn erg trots op hem", zei Red Sox-manager Alex Cora over Bogaerts. "Het gaat niet alleen om de getallen, maar ook over wat hij betekent voor de club, de leider die hij zich toont. In een slecht seizoen is hij er elke dag."

Waarschijnlijk geen World Series

De kans is klein dat Bogaerts met zijn ploeg de World Series haalt. Met nog vijftien wedstrijden voor de boeg, staan de Red Sox derde in hun divisie, tien overwinningen achter nummer twee Tampa Bay Rays. De winnaar van elke divisie plaatst zich rechtstreeks voor de play-offs en de beste twee nummers twee spelen een play-offwedstrijd, de zogeheten 'Wild Card'-wedstrijd, om het vierde en laatste ticket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl