Vivianne Miedema in het shirt van Arsenal Pro Shots

Vivianne Miedema en Sari van Veenendaal hebben met hun clubs bij de laatste 32 van de Women's Champions League goede zaken gedaan.

Miedema scoorde twee keer voor Arsenal, dat op bezoek in Italië Fiorentina met 4-0 klopte. Van Veenendaal kreeg weliswaar twee doelpunten om de oren, maar won wel met Atlético Madrid van Zfk Spartak Subotica: 3-2.

Vier Nederlanders

Miedema tekende voor het eerste en het derde Londense doelpunt. Vlak na haar tweede treffer werd ze gewisseld. Jill Roord en Daniëlle van de Donk stonden ook in de basis, maar maakten de negentig minuten ook niet vol.

Dankzij goals van Kim Little (2-0) en Lisa Evans (4-0) won Arsenal uiteindelijk ruim van het team uit Florence.

Atlético heeft het lastiger

Atlético Madrid, met Oranje-doelvrouw Van Veenendaal, kende meer moeite op bezoek bij het Servische Spartak Subotica. Ludmila da Silva zette de Madrilenen tweemaal op voorsprong, maar dankzij Violeta Slovic en Tijana Matic kwamen de Servische vrouwen tot twee keer toe op gelijke hoogte. Vlak voor tijd besliste Olga García de wedstrijd in het voordeel van Atlético Madrid.

Woensdag won FC Twente ook zijn eerste duel in de knock-outfase van de Champions League. De uitwedstrijd tegen Sankt Pölten werd met ruime cijfers gewonnen: 4-2.

STER reclame