Minister Opstelten van Justitie komt volgende week met een voorstel voor de benoeming van een nieuwe korpschef in Flevoland. Wat hem betreft wordt dat niet de interim-korpschef, over wie veel te doen is.

Korpsbeheerder Jorritsma wil voor 1600 euro per dag een consultant van bureau Twynstra-Gudde aanstellen om haar te adviseren nu er nog geen nieuwe korpschef is benoemd. De man zou voor 2,5 dagen per week aan de slag gaan, wat neerkomt op een jaarsalaris van 192.000 euro.

De gemeente Almere en het ministerie van Justitie hebben de aanstelling goedgekeurd; de dagvergoeding valt binnen de maximumgrens van 1800 euro per dag.

Geen jong talent

Jorritsma zegt in De Telegraaf haar best gedaan te hebben om jong talent voor de functie te vinden. "Het interesseert me niet wat u schrijft, jullie doen je best maar. Deze plek moet gewoon opgevuld worden", aldus de VVD-prominent.

PvdA, CDA en PVV zijn verontwaardigd over de hoogte van het salaris. "Waarom zo duur?", vraagt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken zich af. Zij wil ook weten waarom Jorritsma niemand van de politie voor de functie heeft kunnen strikken.

Ook de politiebond ACP heeft grote vraagtekens bij het salaris van de interim-korpschef. Voorzitter Gerrit van de Kamp vindt het in deze tijden "verbijsterend".

STER reclame