berthollander | Flickr | Creative Commons by-nc-nd

Zo'n zeshonderd mensen hebben bijna drie uur vastgezeten in een trein tussen Breda en Rotterdam. De trein was door onbekende oorzaak stilgevallen.

"We vinden het heel erg vervelend dat het gebeurd is en dat het zo lang geduurd heeft", zegt een woordvoerster van de NS. "In zo'n situatie kijken we altijd eerst of het mankement snel verholpen kan worden. En als dat niet kan, wat de mogelijkheden op die locatie zijn om mensen zo snel mogelijk uit de trein te helpen."

In dit geval zou er sprake zijn geweest van "een ongelukkige samenloop van omstandigheden". Zo was de trein stilgevallen op een moeilijk te bereiken plek. Ook bleek een opgeroepen sleeptrein uiteindelijk niet meer nodig. "Op het moment dat die daar was, kon de trein weer op eigen kracht verdergaan." De trein kon zonder hulp Rotterdam bereiken.

Een medewerker van spoorbeheerder ProRail schrijft op Twitter dat het oponthoud kwam door een verward persoon bij de rails, en later door een technisch mankement.

Op social media klagen reizigers dat ze urenlang opgesloten zaten zonder airco en zonder water. Volgens de NS is er wel water naar de trein gebracht, maar was dat mogelijk niet genoeg voor alle reizigers. Gedupeerden kunnen hun geld terugvragen, schrijft RTV Rijnmond.

STER reclame