ANP

In Dordrecht is een bijeenkomst geweest naar aanleiding van de gezinsmoord gisteren. Een agent doodde zijn twee kinderen, zijn vrouw en zichzelf met een dienstwapen.

Er kwamen zo'n 200 mensen naar de Ontmoetingskerk om hun verdriet te delen en stil te staan bij de gebeurtenissen. Ook burgemeester Kolff was aanwezig. Hij zei tegen de aanwezigen dat ze niet boos moeten zijn op de dader, omdat je niet kunt weten wat er in het brein van zo iemand is omgegaan.

Volgens deze aanwezige zaten mensen binnen stil en geëmotioneerd te luisteren:

Bewonersbijeenkomst in Dordrecht: 'Iedereen was stil'

Volgens verslaggever Roel Pauw waren er veel mensen uit de wijk Sterrenburg gekomen, waar het drama zich voltrok, maar ook mensen uit andere wijken kwamen naar de bijeenkomst. Er waren veel leeftijdgenoten van de twee meisjes van 8 en 12 jaar oud die gisteren om het leven kwamen.

Een van hen vertelde dat ze gisteravond nog contact probeerde te krijgen met Nicolle van 12 over een logeerpartijtje. "Ik heb de hele dag gehuild." Andere meiden sloegen hun armen om haar heen.

Een oudere dame vertelde: "Ik kende dit gezin niet maar ik kom ook van de Antillen en dan vind ik dat we er voor elkaar moeten zijn." Twee vrouwen, collega's van de moeder van het gezin, waren verbijsterd en vol ongeloof. Ze hadden vanochtend op het werk ook al een bijeenkomst. "Heel emotioneel, sommige collega's wisten van de problemen in het huwelijk, maar dat het hierop zou uitdraaien kon niemand verzinnen."

Eerder vandaag gingen we langs bij voetbalclub Wieldrecht, waar twee slachtoffers voetbalden:

Voetbalclub van gezinsleden die omkwamen bij gezinsmoord: 'We zijn lamgeslagen'

De gemeente heeft een condoleanceregister geopend in het stadskantoor. Burgemeester Kolff heeft als eerste getekend ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

STER reclame