Politie doet onderzoek bij de beschoten Range Rover NOS/Robert Bas

In Rotterdam is vanochtend een schietpartij geweest in de buurt van winkelcentrum Alexandrium in de wijk Oosterflank. De politie heeft twee auto's met kogelgaten aangetroffen. Er zijn geen gewonden.

Een zwarte Range Rover is beschoten. Volgens ooggetuigen werd de luxe terreinwagen, met daarin een man en een vrouw, achtervolgd door een grijze BMW. Er zou meerdere keren over en weer zijn geschoten.

De terreinwagen stopte in de buurt van het Poolsterplein. De inzittenden van de andere auto, ook een man en een vrouw, reden met hoge snelheid door. Ze stapten even verderop uit en kaapten een vluchtauto. "De man en vrouw die uitstapten lieten een wapen zien aan de bestuurster van een donkergrijze Audi A6, die daar voor het stoplicht stond", zegt de politie. De eigenaar van die auto bleef ongedeerd. Het duo dat ermee wegreed, is nog voortvluchtig.

'In het wilde weg'

Op de plek van de carjacking is de BMW achtergelaten met meerdere kogelgaten. "Er is in het wilde weg geschoten", zegt verslaggever Robert Bas. "De kogels zijn tientallen meters verder bij een filiaal van de Zeeman en de McDonald's terechtgekomen."

De twee inzittendenvan de Range Rover, een man van 37 en een vrouw van 45, zijn opgepakt. Hun rol bij de schietpartij wordt onderzocht. De inzittenden van de andere auto zijn nog niet aangehouden.

STER reclame