Bij het huis van het gezin worden bloemen gelegd voor de slachtoffers NOS | Remco te Kloese

De man die gisteren zijn 27-jarige vrouw, hun twee kinderen en zichzelf doodschoot in een woning in Dordrecht, deed dat met zijn dienstwapen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie, dat er nu ook van uitgaat dat hij zichzelf heeft gedood. De schutter, een 35-jarige politieagent, werkte in een flexteam bij de politie in Dordrecht.

Het stel zou al langere tijd ruzie hebben gehad en in scheiding hebben gelegen. Toch leefden ze volgens buurtbewoners nog samen. Gisteravond schoot hij eerst de twee meisjes van 8 en 12 dood. De vrouw raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Niet alleen in de buurt is geschokt gereageerd op de gezinsmoord. Ook bij agenten in Dordrecht komt het nieuws hard binnen. Vanmiddag kwamen die bij elkaar en daar was ook korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie aanwezig. "De impact op de collega's is enorm", twitterde hij na afloop.

Bij voetbalclub Wieldrecht, waar twee slachtoffers voetbalden, kunnen ze het nog maar moeilijk geloven:

Voetbalclub van gezinsleden die omkwamen bij gezinsmoord: 'We zijn lamgeslagen'

Op het Insula College, waar de oudste dochter in de brugklas zat, kregen leerlingen vanmorgen het eerste uur vrij. Aan klasgenoten van het meisje wordt de komende dagen slachtofferhulp aangeboden.

'Zeer grote droefenis als er twee leerlingen van je scholen overlijden'

De gemeente Dordrecht organiseert vanavond een herdenkingsdienst. "Dit gezinsdrama roept begrijpelijkerwijs veel emoties op in Dordrecht", meldt burgemeester Kolff. "Laten we elkaar vooral tot steun zijn."

De gemeente opent ook een condoleanceregister in het stadskantoor. Kolff zal als eerste tekenen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

STER reclame