Tom Brady is actie tegen de Steelers
NOS Sport

Brady blijft ook in zijn twintigste NFL-seizoen belangrijk voor de Patriots

Het was een dag die miljoenen Amerikanen omcirkeld hadden in hun agenda en zondag was het zover; de start van het American footballseizoen.

Zeg je American football dan zeg je Tom Brady. De quarterback van New England Patrtiots is inmiddels 42 jaar oud, maar 'gewoon' begonnen aan zijn twintigste seizoen in de National Football League (NFL) en ook zijn twintigste seizoen voor de Patriots.

Na de gewonnen Super Bowl van vorig jaar behoren de Patriots ook dit jaar weer tot de favorieten voor de eindzege. Zondagavond werd in het eigen Gillette Stadium in Foxborough gelijk de toon gezet.

Pittsburgh Steelers werd onder toeziend oog van bijna 67 duizend toeschouwers overklast met 33-3. Met drie beslissende passes was er wederom een hoofdrol voor Brady, die nog altijd niets wilt weten van een pensioen.

Voorafgaand aan het duel werd de gewonnen titel van vorig jaar nog eens groots gevierd met vuurwerk en het hijsen van een kampioensvlag, de zesde in de historie. Overigens is het al meer dan vijftien jaar geleden dat een ploeg zijn titel wist te prolongeren. Het lukte de Patriots in 2004 voor het laatst.

De Super Bowl staat gepland op 2 februari 2020 in het stadion van Miami Dolphins.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl