Nyck de Vries wordt gefeliciteerd ART Grand Prix

Nyck de Vries is opnieuw als derde geëindigd in de Formule 2-race in Italië. De titel is daardoor weer een stukje dichterbij gekomen.

Op het circuit van Monza moest de Nederlandse coureur Jack Aitken, Jordan King en Nobuharu Matsushita voor laten gaan, maar omdat de Japanner Matsushita een straf kreeg, schoof De Vries op naar de derde plek. Zaterdag finishte De Vries, in de eerste race, ook als derde.

De Vries moest wel alle zeilen bijzetten om zijn positie tijdens de race vast te houden. Met zijn grootste concurrenten in de achterhoede of uitgevallen schoot De Vries een paar ronden voor het einde zelf de baan af.

Hij verremde zich en knalde bijna op voorganger Aitken. De Vries moest uitwijken en schoot daardoor over het gras waarbij hij ternauwernood de muur wist te ontwijken. Gelukkig voor De Vries kon hij daarna de race vervolgen.

De 24-jarige coureur gaat nu met 225 punten aan de leiding in de stand om het wereldkampioenschap. Tijdens de volgende race, over drie weken in Rusland, kan De Vries de eindzege al veiligstellen.

De Canadees Nicholas Latifi, die in Monza met een dertiende en een tiende plek zijn slechtste weekend van het seizoen beleefde, volgt met 166 punten op gepaste afstand.

STER reclame