Michy Batshuayi (m) heeft België op voorsprong gezet

België behoudt ongeslagen status, merkwaardig eigen doelpunt Azerbeidzjan

België heeft zijn ongeslagen status in de EK-kwalificatie behouden. In San Marino begonnen de Zuiderburen vlak voor rust te scoren en in totaal prikten de Belgen er vier in.

Michy Batshuayi zette België met een penalty op voorsprong. In de tweede helft maakten Dries Mertens en Nacer Chadli de 2-0 en de 3-0. In de blessuretijd scoorde Batshuayi de zijn tweede van de avond.

Het andere duel in Poule I, dat tussen Rusland en Schotland, werd met 2-1 door de Russen gewonnen. Na tien minuten kwam Schotland dankzij John McGinn in eigen huis nog wel op voorsprong, maar een half uur later schoot Artjom Dzjoeba de gelijkmaker binnen.

Samenvatting Schotland-Rusland: 1-2

De eigen goal van Stephan O'Donnell nekte de Schotten uiteindelijk.

In groep E werden ook twee wedstrijden gespeeld. Kroatië zette Slowakije met 4-0 opzij en Wales won met 2-1 van Azerbeidzjan.

Samenvatting Slowakije-Kroatië: 0-4

Een opvallend moment in het duel in Wales was het eigen doelpunt van Pavlo Pashayev. Hij probeerde een afgeketste voorzet te verdedigen, maar kreeg de bal per ongeluk op zijn hoofd en passeerde daarmee zijn eigen doelman.

Oostenrijk wint ruim

In groep G won Oostenrijk met 6-0 van Letland. Slovenië verschalkte in eigen huis Polen met 2-0.

Ondanks het eerste verlies van de Polen in deze EK-kwalificatiereeks, staan de Polen nog wel eerste in de poule. Oostenrijk staat tweede, op drie punten achterstand.

Slovenië en Israël hebben beiden acht punten.