Steven van de Velde in actie tijdens de World Tour Finals in Rome
NOS SportAangepast

Varenhorst en Van de Velde via Brouwer en Meeuwsen naar kwartfinales

Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zijn bij de World Tour Finals in Rome ten koste van Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen doorgedrongen tot de kwartfinales.

Het duel tussen de beide Nederlandse duo's ging lange tijd gelijkop. Varenhorst en Van de Velde pakten de eerste set met 21-18, de tweede set ging naar Brouwer en Meeuwsen met 21-17.

De derde en beslissende set was lange tijd in evenwicht totdat Brouwer en Meeuwsen een gaatje sloegen van drie punten. Bij een voorsprong van 11-8 kantelde de partij echter in het voordeel van Varenhorst en Van de Velde.

Ze gunden Brouwer en Meeuwsen nog maar twee punten en trokken de partij op het eerste matchpoint naar zich toe. In de kwartfinales staan ze nu tegenover het Russische duo Vjatsjeslav Krasilnikov/Oleg Stojanovski.

Vrouwenduo's uitgeschakeld

In het vrouwentoernooi plaatsten Sanne Keizer en Madelein Meppelink zich voor de achtste finales, maar daarin werd verloren van het als zesde geplaatste Braziliaanse duo Ana Patrícia/Rebecca.

Keizer en Meppelink kwamen er niet aan te pas en gingen in twee sets onderuit: 21-17, 21-13.

Marleen van Iersel (l) en Joy Stubbe

Joy Stubbe en Marleen van Iersel strandden in de eerste knock-outronde. De twee waren niet opgewassen tegen het Duitse koppel Isabel Schneider/Victoria Bieneck. In twee sets delfden zij het onderspit: 25-23, 37-35.

Stubbe en Van Iersel hadden eerder op de de dag de knock-outronde gehaald door een zege op het Italiaanse koppel Claudia Puccinelli/Claudia Scampoli (21-18, 21-15).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl