Hirscher sluit deel van zijn leven af

Het einde van een glansrijke sportcarrière wereldkundig maken kan op verschillende manieren. Wesley Sneijder deed het onlangs in een bijzin tijdens een interview voor FC Utrecht TV. Marcel Hirscher koos woensdagavond een groter podium.

De Oostenrijkse skiër maakte zijn afscheid van de topsport woensdagavond bekend in het bijzijn van de in groten getale aanwezige internationale media. Het werd live uitgezonden op de Oostenrijkse televisie en via YouTube.

Ingeleid door een flitsende montage van zijn talrijke successen in de sneeuw, betrad Hirscher onder luid applaus de studio. Naast de tientallen fotografen, cameramensen en journalisten werd Hirscher omringd door de acht kristallen bollen die hij als achtvoudig winnaar van de wereldbeker verzameld heeft.

"Het is niet zomaar een verandering van baan, maar het einde van een leven", zei de 30-jarige Oostenrijker met een Nederlandse moeder. En hij sprak nog heel veel meer. De live-uitzending bij ORF 2 duurde liefst drie kwartier. Daarna ging het online nog twintig minuten door voordat Hirscher, opnieuw onder luid applaus, de zaal verliet.

Hirscher geldt als een van de beste, zo niet de allerbeste, alpineskiër aller tijden. Hij is zevenvoudig wereldkampioen, veroverde 67 wereldbekerzeges en zette in 2018 de kroon op zijn carrière met twee olympische titels.

STER reclame