Belinda Bencic AFP
US Open 2019

De 22-jarige Belinda Bencic is doorgedrongen tot de halve finales van de US Open. Ze is daarmee de eerste Zwitserse die dat presteert sinds Martina Hingis; zij bereikte in 2001 de laatste vier in New York.

Bencic, de nummer twaalf van de wereld, won woensdag in het Arthur Ashe-stadion in New York met 7-6 (5), 6-3 van haar trainingsmaatje Donna Vekic uit Kroatië.

Ietwat saai duel

De tennissters gaven elkaar in het ietwat saaie duel weinig toe. Vekic sloeg op 4-4 als eerste toe met een break, maar verzuimde vervolgens de set uit te serveren. Bencic sloeg in de tiebreak op haar vierde setpunt wel toe.

Donna Vekic AFP

Vekic oogde onderwijl in haar eerste kwartfinale op een grandslamtoernooi erg gespannen. Ze overleefde in de tweede set op 2-2 nog twee breekkansen, maar op 3-3 ging het toch mis.

Dit keer geen stunt

De Kroatische won dit jaar al driemaal een duel na matchpoint tegen, maar zo'n stunt zat er nu niet in tegen Bencic, ook al werkte ze nog wel twee wedstrijdpunten weg.

Bencic versloeg eerder in New York titelverdedigster Naomi Osaka en staat voor de eerste keer in haar carrière in de halve eindstrijd op een grandslamtoernooi.

STER reclame