NOS Sport

Volleybalcoach Guidetti nederig: 'Nederland is het betere team'

Guidetti nederig: 'Nederland is het betere team'

Het echte werk voor de volleybalsters gaat beginnen op het EK. Na de poulefase en de achtste finales wacht bij de laatste acht een tegenstander van formaat: Turkije.

Het wordt een weerzien met de man die Nederland in 2015 zilver bezorgde op het EK. Een jaar later werd onder zijn leiding de vierde plek behaald op de Olympische Spelen.

Giovanni Guidetti is de naam. Klein van stuk en nederig in zijn voorbeschouwing op het duel dat in Ankara plaatsvindt.

Werkelijkheid onder ogen

"We hopen dat het publiek ons naar Nederlands niveau tilt. Bij ieder toernooi eindigt Nederland veel hoger dan Turkije. We zien de werkelijkheid onder ogen. Zij zijn het betere team."

Toch zijn de Turkse vrouwen de laatste jaren aan een opmars bezig, al schaaft Guidetti nog altijd aan de speelstijl. "Ik pas elke wedstrijd veel aan. Ik zoek naar de beste samenstelling. Die heb ik nog niet gevonden."

Yvon Beliën (nummer 3) juicht na een punt tegen Roemenië

Om 18.30 uur zijn alle 10.400 stoelen in de Ankara Arena bezet. Middenaanvalster Yvon Beliën, uitkomend voor Galatasaray, weet wat Oranje te wachten staat.

"Een groot kabaal, van het eerste tot het laatste punt. In de communicatie zullen we wat meer met handgebaren moeten werken. Dat is het enige vervelende."

Beliën kijkt enorm uit naar de clash met Turkije, een van de gastlanden van het EK. "Guidetti zal altijd zeggen dat Turkije de underdog is. Prima. Wij hebben veel vertrouwen in de wedstrijd. Laat maar komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl