Daniil Medvedev heeft geen beste relatie met het publiek in New York en 'verontschuldigt zich' voor de zege op Wawrinka AFP
US Open 2019

Daniil Medvedev heeft zich voor het eerst geplaatst voor de halve finales van een grandslamtoernooi. De Rus won op de US Open in een hoogstaand duel met 7-6 (6), 6-3, 3-6, 6-1 van Stan Wawrinka uit Zwitserland.

Medvedev was op grandslamtoernooien in elf pogingen één keer tot de achtste finales gekomen, maar de laatste maanden zit zijn carrière flink in de lift. Zo haalde de nummer vijf van de wereld in augustus drie finales, waarvan hij er een won.

Tape on, tape off

De Rus speelde tegen Wawrinka z'n 21ste partij in 36 dagen en dat leek zich te gaan wreken. Hij kreeg in de eerste set last van een bovenbeenblessure, liet zich behandelen en intapen, maar haalde twee games later weer alle tape weg.

Daniil Medvedev moet zich strekken voor een return tegen Stan Wawrinka EPA

Medvedev mocht dankzij een vroege break toch op 5-4 serveren voor de set. De Rus, die in het eerste bedrijf negen dubbele fouten sloeg, werd gebroken en in de tiebreak gaf hij ook nog een 5-2 voorsprong weg. Na een setpunt overleefd te hebben won Medvedev toch de set.

Hoog niveau houdt aan

Het hoge niveau uit de tiebreak werd vastgehouden in het restant van het duel. De spelers vuurden de ene na de andere kanonskogel af en vermaakten de fans met prachtige rally's.

Medvedev bleek net iets constanter en ook van vermoeidheid of de blessure uit de eerste set was niets te merken. In de vierde set was Wawrinka's verzet na een vroege break gebroken.

Stan Wawrinka feliciteert Daniil Medvedev met de overwinning AFP

STER reclame