Als agent deel je weleens klappen uit, kun je er dan ook een paar terugverwachten? Nou, er is meer aan de hand dan het 'risico van het vak', vertelt agent Ludo Stoffer. En met hem spraken we ook over het NK Politiehonden. Daar deed de agent aan mee samen met zijn hond Benton.

Onze poëzieman John Jansen van Galen gaf een stoomcursus over dichter en beeldend kunstenaar Armando, die volgende week negentig zou zijn geworden.

Naast zanger, componist, basgitarist, pianist en gitarist is Paul McCartney nu ook kinderboekenschrijver. Van de hand van de Beatle komt nu zijn eerste boekje uit, Hey Grandude. We spraken met vertaler Erik Bindervoet, die de Nederlandse versie maakte.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van NOS Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

01:27 - Geweld tegen de politie

09:03 - NK politiehonden

19:25 - Stoomcursus Armando

28:09 - Kinderboekenschrijver Paul McCartney

De stemming van Vullings en Van der Wulp #3

Strijd om leiderschap CDA

Het CDA moet dit jaar een nieuwe leider kiezen. De strijd om het leiderschap is al ontbrand. Wordt het Wopke Hoekstra of Hugo de Jonge? Een kruising tussen die twee zou de ideale CDA-leider opleveren, vinden Vullings en Van der Wulp.

De verbouwing van het Binnenhof verloopt moeizaam. Deze week werd de architect aan de kant gezet. Van der Wulp belt met de laatste bewoner van het Binnenhof, Tom van Bokhoven, over verbouwingen in het verleden. Werden die wel sober en doelmatig uitgevoerd?

Verder vertelt VVD'er Arno Rutte in de rubriek In de wandelgangen over zijn besluit om voortijdig op te stappen als Tweede Kamerlid, En Xander en Joost denken te weten wie in het kabinet wordt aangewezen als de designated survivor die Prinsjesdag op veilige afstand van de Ridderzaal moet gaan volgen.

STER reclame