Thomas Partey schiet de winnende binnen

Atlético loopt dankzij wederopstanding verder uit op knoeiende rivaal Real

Atlético Madrid heeft na drie competitieduels als enige club in de Primera División nog de maximale score. Thuis tegen laagvlieger SD Eibar boog het elftal een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning. De winnende treffer van Thomas Partey viel in de slotminuut.

De Madrilenen kregen binnen negentien minuten twee doelpunten te slikken. Nog voor rust deed de 19-jarige João Félix met zijn eerste competitiegoal iets terug.

Diego Costa baalt van een gemiste kans tegen Eibar

Vitolo maakte er in de tweede helft vrij snel 2-2 van, maar het duurde tot de negentigste minuut alvorens de thuisploeg weer kon juichen.

Goals en rood Bale

Stadgenoot Real Madrid kon op zijn beurt niet profiteren van de misstap van Barcelona zaterdag. Het elftal van Zinedine Zidane was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar behaalde uiteindelijk op de valreep een punt.

De eerder nog door Zidane zo verguisde Gareth Bale maakte tot twee keer toe een Madrileense achterstand goed, maar ontving in de slotfase ook twee gele kaarten en dus rood.

Eerste zege Valencia

Jasper Cillessen pakte met Valencia de eerste competitiezege van het seizoen. De doelman won met zijn elftal met 2-0 van Mallorca. Valencia, een van de tegenstanders van Ajax in de Champions League, heeft vier punten uit drie duels.

Real Madrid is om 21.00 uur begonnen aan de uitwedstrijd tegen Villarreal. FC Barcelona speelde zaterdag met 2-2 gelijk op bezoek bij Osasuna. Frenkie de Jong speelde 82 minuten mee als linkermiddenvelder.