Pierre-Emerick Aubameyang viert de 2-2 samen met Mattéo Guendouzi
NOS Voetbal

Veerkrachtig Arsenal pakt punt in Noord-Londense derby, jubileumgoal Eriksen

De 199ste Noord-Londense derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur heeft geen winnaar opgeleverd. Arsenal kwam na een 2-0 achterstand knap terug en kreeg met 2-2 misschien nog wel te weinig.

Arsenal drong in de openingsfase het meest aan, maar Spurs nam de leiding. Keeper Bernd Leno liet de bal bij een schuiver glippen en Christian Eriksen was er vlot bij om zijn vijftigste treffer in de Premier League te maken. Tottenham liet zich terugzakken, maar wist de voorsprong niettemin uit te bouwen toen Son Heung-min in het strafschopgebied werd aangetikt en Harry Kane uit de toegekende strafschop de 0-2 kon aantekenen.

Spanning

Op slag van rust bracht Alexandre Lacazette met een pegel de spanning terug. Wat volgde was een storm richting het doel van Tottenham-keeper Hugo Lloris.

Sead Kolasinac kwam een teenlengte tekort en Lloris keerde op zijn beurt een zwabberbal van Dani Ceballos. Aan de andere kant kwam Arsenal goed weg toen een schot van Kane op de paal strandde.

Christian Eriksen viert de openingstreffer van Tottenham Hotspur

De gelijkmaker viel uiteindelijk toch, dankzij het uitschuifbeen van de behendige Piere-Emerick Aubameyang. Zowel Arsenal (goal Sokratis Papastathopoulos wegens buitenspel afgekeurd) als Spurs (tevergeefse penaltyclaim Kane) joeg daarna nog op de winst in het levendige voetbalgevecht.

Beide clubs zijn na vier speelronden de aansluiting met de koploper al kwijt. Arsenal (vijfde) volgt op vijf punten van Liverpool, Tottenham (negende) zelfs op zeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl