Twente beleeft na zege op Utrecht geweldige seizoenstart

Bekijk de samenvatting van FC Twente - FC Utrecht

FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 3-1 gewonnen, waardoor de Tukkers al negen punten uit vijf duels hebben verzameld.

Twente, dit prille seizoen nog ongeslagen, startte voortvarend. Een schot van Aitor Cantalapiedra werd onschadelijk gemaakt door Utrecht-doelman Maarten Paes.

Hands Janssen

Niet veel later ging de bal, na het raadplegen van de VAR, op de stip na hands van Willem Janssen. De aanval die daaraan voorafging leidde tot een bal op de paal van Aitor.

Drie keer scheepsrecht voor de Spanjaard, want de strafschop verzilverde hij. Utrecht, met de teruggekeerde Bart Ramselaar op het middenveld, stelde in het vervolg van de eerste helft ook teleur.

Adrian Dalmau juicht ingetogen na zijn gelijkmaker tegen Twente

Daar kwam na rust aanvankelijk verandering in. De inglijdende Gyrano Kerk miste maar net een bal voorlangs van Issah Abass. Even later zorgde invaller Adrián Dalmau alsnog voor de 1-1.

Twente rechtte de rug en kwam opnieuw op voorsprong. Na een fraaie actie van Calvin Verdonk maakte Haris Vuckic op even zo fraaie wijze de 2-1. Alweer de vierde goal van de Sloveen dit seizoen.

Redding

Utrecht kwam via Dalmau dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van de Spanjaard werd gepareerd door keeper Joël Drommel.

Twente hield stand en kwam in blessuretijd via een penalty van wederom Aitor zelfs op 3-1. De veroorzaker van de overtreding op de aanvaller, Leon Guwara, ging met rood van het veld.