Marcel Hirscher heeft voor aankomende woensdag een persconferentie gepland ProShots

De Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher zet per direct een punt achter zijn imposante carrière, zo is de overtuiging in zijn vaderland. Volgende week woensdag heeft Hirscher een ontmoeting met de wereldpers gepland en volgens Oostenrijkse media zal hij daar zijn besluit toelichten. Daarmee komt er een einde aan het tijdperk van een van de beste skiërs aller tijden.

Hirscher is pas dertig jaar, maar twijfelt desondanks al anderhalf jaar over zijn toekomst.

Na zijn gouden medailles op de combinatie en de reuzenslalom tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang in 2018 had hij in zijn sport namelijk alles gewonnen wat hij wenste. "De druk is weg en die stomme vraag of mijn carrière geslaagd is zonder olympisch goud ook", zei hij destijds.

Behalve twee keer olympisch goud won Hirscher ook zeven wereldtitels en zegevierde hij in 67 wereldbekerwedstrijden. Alleen Ingemar Stenmark (86) en Lindsey Vonn (82) wonnen er meer dan de Oostenrijker, die zijn successen ook een Nederlands tintje gaf.

Marcel Hirscher met het goud in Pyeongchang AFP

Aan het begin van deze maand zou Hirscher zijn toekomstplannen al onthullen, maar op het laatste moment zegde hij een daarvoor gepland moment af.

Geen makkelijke beslissing

"De beslissing over mijn toekomst is geen makkelijke", liet hij doorschemeren. "Zal ik nog een seizoen doorgaan of niet? Ik heb mijn beslissing nog niet genomen."

Aan die twijfel lijkt nu dus echter een einde te zijn gekomen. Of zoals een sponsor van het Oostenrijkse ski-team liet weten: "Er zal volgende week niet worden vooruitgeblikt op wat er nog te winnen valt. Zijn carrière stopt die avond."

STER reclame