Dani de Wit
NOS VoetbalAangepast

De Wit van Ajax naar AZ, Feyenoord verhuurt Nieuwkoop en Summerville

AZ neemt Dani de Wit over van Ajax. De aanvallende middenvelder tekent in Alkmaar een contract voor vijf jaar. In Amsterdam had hij nog een verbintenis tot en met de zomer van 2021.

De Wit (21) debuteerde begin 2017 in het eerste elftal van Ajax. Hij kwam tot dertien wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Juan Castillo keert terug bij Ajax. De geboren Amsterdammer wordt een seizoen gehuurd van Chelsea. Ajax heeft tevens een optie tot koop bedongen.

De 19-jarige vleugelspeler speelde van 2009 tot 2016 in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij naar Chelsea verkaste. Hij sluit in eerste instantie aan bij Jong Ajax.

Nieuwkoop naar Willem II

Willem II heeft Bart Nieuwkoop aan de selectie toegevoegd. De verdediger (23) wordt door de koploper van de eredivisie voor een seizoen gehuurd van Feyenoord.

De jeugdinternational speelde 61 keer in de Rotterdamse hoofdmacht.

Ook de 17-jarige Crysencio Summerville wordt voor een half jaar verhuurd, hij gaat naar ADO Den Haag. Vorig seizoen speelde de aanvaller op huurbasis voor FC Dordrecht.

Middenvelder Veerman naar Heerenveen

sc Heerenveen heeft zich versterkt met Joey Veerman. De middenvelder (20) komt over van FC Volendam en tekent een contract voor drie jaar. Bij Volendam was hij in 79 duels goed voor 12 goals en 12 assists.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl