1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Van 'geweldige WK-ambiance' naar stilte in Tallinn: Oranje begint weg naar EK 2021

Nee, de hype rondom de Oranjevrouwen heeft Estland voorlopig nog niet bereikt. De beelden van de landing van het vliegtuig in Tallinn, waar het Nederlands elftal vanavond zijn eerste EK-kwalificatieduel speelt, spreken voor zich.

Geen jonge en enthousiaste voetbalfans gehuld in het shirt van Lieke Martens of Vivianne Miedema die de speelsters opwachten, maar twee volwassen mannen met een enorme lens. Vliegtuigspotters, welteverstaan.

In de aankomsthal ook geen gekte. Op een medewerkster van de Estse voetbalbond na, is er niemand te bekennen. "Dat wisten we van tevoren", stelt bondscoach Sarina Wiegman. "We komen uit een geweldige ambiance. Nu is het weer tijd voor de volgende stap."

Bijzondere persconferentie Wiegman in lege perszaal en stil Tallinn

Niet alleen de fans laten het voorlopig afweten in Estland, ook veel Nederlandse journalisten slaan het reisje over. De persconferentie een dag voor de wedstrijd werd daarom een bijzondere.

In een lege perszaal beantwoordde Wiegman via Skype vragen van in Nederland achtergebleven journalisten. "Het leek mij goed om eens uit te proberen, zodat je de mensen toch kunt vertellen waarmee we bezig zijn", aldus de bondscoach.

Dat is dus de EK-kwalificatie. Aanstaande dinsdag wacht Turkije, vanavond is Estland de tegenstander. Wiegman: "En we spelen in een mooi stadion. De verwachting is dat er 2.000 mensen zitten. Iets minder dan de WK-finale, maar we weten wat ons te doen staat."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl