Mo Ihattaren is de gevierde man na de 1-0

PSV mede dankzij Mitroglou en Malen simpel naar groepsfase Europa League

PSV heeft ten koste van Apollon Limassol de groepsfase van de Europa League bereikt. Na de 3-0 zege in Eindhoven werd het op Cyprus 4-0.

Trainer Mark van Bommel kon in de uitwedstrijd geen beroep doen op onder anderen Steven Bergwijn en Bruma, die niet fit waren.

In het begin van de eerste helft kreeg Denzel Dumfries een kopkans, maar zijn inzet ging naast. De tweede kans in de eerste helft was voor Cody Gakpo, maar hij miste na een lange pass van Erick Gutiérrez.

Vlak voor rust claimde Apollon een penalty na een duw van Olivier Boscagli op Giannis Gianniotas. De arbitrage wuifde de protesten echter weg.

Kostas Mitroglou scoort zijn eerste voor PSV

Na rust gebeurde er lange tijd vrij weinig, maar uiteindelijk brak Mohamed Ihattaren na 72 minuten de ban.

Die goal werkte bevrijdend. Invaller Kostas Mitroglou en Donyell Malen, op aangeven van debutant Amar Catic, maakten er vervolgens binnen zes minuten 2-0 en 3-0 van.

De Griekse spits had tijdens zijn invalbeurt slechts 148 seconden nodig om tot scoren te komen. In blessuretijd zorgde uitblinker Malen nog voor de vierde treffer.

Loting vrijdag

De loting voor de groepsfase vindt vrijdag plaats in Monaco en is te volgen in ons liveblog.