NOS Sport

Drie Nederlandse boten geplaatst voor Olympische Spelen

Mannen dubbelvier stellen WK-finale en olympisch ticket veilig

De Nederlandse mannen in de dubbelvier hebben zich bij de WK roeien in Linz overtuigend geplaatst voor de finale en zijn daardoor zeker van deelname aan de Olympische Spelen. Ook de Nederlandse vier-zonder-stuurvrouw en de vrouwen in de lichte dubbeltwee plaatsten zich voor de finale en voor Tokio 2020.

De mannen van de dubbelvier (Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers) hadden op de helft van hun halve finale al meer dan een bootlengte voorsprong op de rest. De boot, die dit jaar met overmacht EK-goud won, hield die voorsprong vervolgens moeiteloos vast.

Nog twee tickets

De Nederlandse vier-zonder-stuurvrouw en de lichte dubbeltwee deden hetzelfde als de dubbelvier: de finale halen en een olympisch ticket veiligstellen.

De vier-zonder-stuurvrouw, bestaande uit Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester, was in de halve finale bijna 3 seconden sneller dan Australië, dat de andere halve finale won.

Holland Acht

Marieke Keijser en Ilse Paulis, van de lichte dubbeltwee, pakten in hun halve finale halverwege de koppositie. Het duo, dat vorig jaar goud op de EK won, gaf de eerste plek niet meer uit handen.

Vrouwen dubbeltwee pakt olympisch ticket: 'Hè hè, gelukt'

De vier-zonder-stuurman haalde de finale van de wereldkampioenschappen niet. De Holland Acht roeide zich wel naar de WK-finale, maar moet in de eindstrijd bij de beste vijf eindigen om plaatsing af te dwingen voor de Olympische Spelen volgend jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl