Na een sterk debuutseizoen raakte Kasper Dolberg op een zijspoor bij Ajax

Ajax verkoopt Dolberg aan Nice, Veltman verlengt

Kasper Dolberg verhuist van Ajax naar OGC Nice. De Amsterdammers ontvangen ruim 20 miljoen euro voor de 21-jarige Deense spits. De transfer hing al enige tijd in de lucht, maar Ajax heeft de overgang nu wereldkundig gemaakt. Hij had nog een contract tot de zomer van 2022.

Dolberg debuteerde in juli 2016 voor Ajax, destijds onder leiding van trainer Peter Bosz. De Deen maakte dat seizoen indruk en mede door zijn goals haalde Ajax de Europa League-finale. Door een aantal blessures wist hij dat niveau in de seizoenen daarna niet meer te halen.

In totaal speelde Dolberg 119 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 45 keer scoorde.

Veltman verlengt tot zomer 2021

Joël Veltman heeft zijn contract bij Ajax juist tussentijds verlengd. De 27-jarige verdediger, die tot aan het eind van het seizoen onder contract stond, blijft nu tot medio 2021 in Amsterdam.

Daarmee volgt Veltman het voorbeeld van Hakim Ziyech, David Neres, Dusan Tadic, Nicolás Tagliafico, André Onana en Noussair Mazraoui, wier contracten eerder deze zomer al werden opengebroken en verlengd.

Ajacied Joël Veltman na de uitwedstrijd tegen Apoel Nicosia

Veltman had een aflopend contract en stond deze zomer open voor een buitenlands avontuur, maar Ajax-trainer Erik ten Hag wilde hem niet kwijt.

De verdediger keerde eind vorig seizoen na een zware knieblessure terug in de hoofdmacht van Ajax en speelde woensdag tegen Apoel Nicosia zijn 222ste officiële wedstrijd voor de Amsterdammers.

Bondscoach Ronald Koeman heeft Veltman opgenomen in de voorlopige selectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl