Blikseminslagen in Zeist
NOS Nieuws

Flinke onweersbuien vannacht in delen van Nederland, ook schade gemeld

Afgelopen nacht zijn in het zuiden en oosten van het land flinke onweersbuien geweest. Volgens Weeronline ging het in Brabant, Limburg, het Rivierengebied, de Achterhoek en Twente regionaal flink tekeer.

Op sociale media melden veel mensen dat ze wakker werden van harde klappen. Weeronline meldt dat dat komt doordat een groot deel van de bliksemschichten insloeg op de grond, waardoor diepe dreunen te horen waren. Volgens de weersite werden ongeveer 6000 bliksemontladingen gemeten.

Het onweer heeft in verschillende plaatsen tot schade geleid. In Mariaheide, in Brabant, sloeg de bliksem in in een huis waarna brand ontstond, meldt Omroep Brabant. In Cuijk veroorzaakte de bliksem brand in een keuken. Niemand raakte gewond, maar volgens omstanders zou er veel rookschade zijn. Na een blikseminslag in Boxmeer belandde een deel van een schoorsteen op straat.

Blikseminslag in een huis Lithoijen

In Lithoijen schrokken bewoners rond half 3 wakker door een harde knal. De stroom viel uit en al snel was duidelijk dat de bliksem was ingeslagen. De brandweer rukte uit vanwege een zolderbrand, maar van een echte brand was geen sprake, wel was er rook

Door blikseminslagen waren er ook problemen op het spoor. Vanmorgen vroeg reden er geen treinen tussen Den Bosch en Oss en tussen Vierlingsbeek en Boxmeer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl