Nick Venema Pro Shots

Nick Venema verhuist op huurbasis van FC Utrecht naar Almere City FC. De 20-jarige aanvaller hoopt bij de club uit de eerste divisie vaker in actie te komen dan bij FC Utrecht, waar hij niet op een basisplaats kon rekenen.

Venema kwam tot dusver 24 keer in de eredivisie uit en wist daarbij zes keer tot scoren te komen voor de Domstedelingen, waaronder in de seizoensouverture bij ADO Den Haag. Bij Jong FC Utrecht werd hij de afgelopen seizoenen topscorer.

"Samen met Nick en zijn management hebben we gekeken naar wat op dit moment het beste is voor de ontwikkeling van Nick", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht.

Speelminuten

"Daarbij kwam naar voren dat hij klaar is om veel speelminuten te maken in een eerste elftal. Dat Almere City FC een ambitieuze, op natuurgras spelende club is, speelde een belangrijke rol in de keuze van Nick en FC Utrecht voor de Flevolanders."

Venema is erg populair bij de Utrechtse aanhang. De ijverige aanvaller werd nabij de stad geboren, in het kleine dorpje Austerlitz, en doorliep de jeugdopleiding van de Utrechters.

STER reclame