1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP/NOS
NOS Nieuws

Wekdienst 28/8: AZ begint met opruimen dak en Greta Thunberg komt aan in New York

Goedemorgen! AZ begint met het opruimen van het ingestorte dak. En klimaatactivist Greta Thunberg komt na een boottocht van twee weken aan in New York.

Het wordt opnieuw op veel plaatsen tropisch warm. De temperatuur ligt tussen de 27 en 31 graden. In de avond komen er vanuit het zuidwesten flinke regen- en onweersbuien, met kans op forse windstoten.

weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • AZ begint met het opruimen van het ingestorte dak. Met een hijskraan worden dakdelen uit het stadion getild. Op 10 augustus stortte een deel van het dak van het stadion in.
  • De rechtbank in Rotterdam besluit of de gemeente 40 pandjeshuizen van Cash Converters mag sluiten. Bij zo'n pandhuis kan je een voorwerp in onderpand geven in ruil voor contant geld. Als je het voorwerp weer terug wil, moet je het uitgekeerde bedrag terugbetalen met rente.
  • De 16-jarige klimaatactivist Greta Thunberg komt aan in New York, na een boottocht van twee weken vanuit Engeland. Ze gaat in New York naar de klimaattop van de VN. Ze reisde met een boot met zonnepanelen.

Wat heb je gemist?

Tien steden gaan meedoen aan het experiment met staatswiet. Dat zijn in elk geval Tilburg, Almere en Breda. De bedoeling is om te onderzoeken of er gecontroleerde wiet aan coffeeshops kan worden geleverd, want het telen en leveren is nu verboden. De proef moet in 2021 beginnen.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Saudi-Arabië wil de grootste, langste en snelste achtbaan ter wereld bouwen. De rollercoaster zal The Falcon's Flight gaan heten en snelheden tot 250 kilometer per uur halen. Hoe hoog de achtbaan precies wordt, is nog niet bekend. De snelste achtbaan staat nu nog in Abu Dhabi.

Hier zie je hoe die snelste achtbaan eruit moet gaan zien:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl