Politieauto in Dayton AFP

Verdachte ramt met politieauto in Ohio busje vol kinderen, twee doden

tijd van publicatie

In de Amerikaanse stad Dayton (Ohio) zijn twee kinderen omgekomen toen een verdachte in een gestolen politieauto het busje ramde waarin ze zaten. Zeker tien anderen, ook merendeels kinderen, zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Drie kinderen zijn er slecht aan toe, verklaarde de politiechef van Dayton vanochtend. Ook de verdachte zelf ligt gewond in het ziekenhuis.

De politie van Dayton ging gisteravond af op een melding van een steekpartij. De verdachte van dit incident vluchtte in een pick-uptruck, maar boorde die even buiten de stad in een boom. Toen de politie arriveerde en op zoek ging naar de verdachte, sprong die in de leegstaande politieauto en vergrendelde de deuren. Een van de agenten wist toch de auto binnen te komen en gebruikte zijn taser tegen de voortvluchtige man. Desondanks wist die de agent weer naar buiten te werken, en met grote snelheid ervandoor te gaan.

Hij reed terug naar het centrum van Dayton, botste daar tegen drie andere auto's, waaronder het busje met de kinderen, en kwam tot stilstand voor de bibliotheek van de stad. De man is onmiddellijk aangehouden. Voorbijgangers schoten toe om de kinderen uit het beschadigde busje te bevrijden, maar enkelen zaten beklemd.

STER reclame