ANP
NOS Nieuws

Wekdienst 27/8: schouw in zaak-Nicky Verstappen en presentatie NPO

Goedemorgen! Op de Brunssumerheide begint de schouw in de zaak-Nicky Verstappen. De NPO maakt bekend welke nieuwe programma's er dit seizoen op televisie komen.

Het is vandaag opnieuw zonnig, en op veel plaatsen tropisch. De temperatuur loopt uiteen tussen de 30 graden aan de kust tot 32 graden in het oosten en zuidoosten van het land.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De politierechter doet uitspraak in de zaak tegen een grensrechter uit Haarlem, die in maart een keeper neersloeg. Hij is door de KNVB voor 3 jaar geschorst. Het voorval werd gefilmd en leidde online tot veel ophef.
  • Op de Brunssumerheide in Limburg begint om 10.00 uur vanochtend de schouw in de zaak-Nicky Verstappen. De rechters en de officier van justitie gaan drie plekken op de heide bezoeken. Pers en publiek zijn niet welkom. Wie toch gaat kijken, kan worden opgepakt door de politie.
  • De NPO maakt bekend welke nieuwe programma's er het komende seizoen op televisie te zien zijn.

Wat heb je gemist?

De Braziliaanse regering weigert de miljoenenhulp van de G7-landen voor de bestrijding van de Amazone-branden. Tijdens de G7-top in Biarritz boden de VS, Japan, Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Canada 18 miljoen euro aan.

"Frankrijk moet zich eerst eens houden aan de afspraken in het Klimaatakkoord van Parijs", schrijft het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een reactie , "voordat het overbodige initiatieven lanceert".

De Brazilianen wijzen erop dat in het Klimaatakkoord miljarden waren beloofd om ontbossing tegen te gaan, maar "die afspraken worden niet nageleefd". De weigering is verrassend. Eerder had het land laten weten dat de hulp zeer welkom zou zijn.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De 24-jarige Bob Snoeren uit Tilburg heeft er een traditie van gemaakt om zijn ouders te verrassen als ze thuis komen van hun vakantie, schrijft Omroep Brabant. Vorig jaar maakte hij een doolhof in de voortuin, dit jaar werd het een piratenparadijs van in totaal 2500 bierkratten.

Voor het huis staan onder andere een fort en piratenschip. Volgens eigen schatting zijn die beide zo'n acht meter hoog. De bouw kwam onder andere tot stand met hulp van een bierbrouwer. Eerder bouwde Snoeren al een zwembad en kasteel van bananendozen voor zijn ouders. Hoe zijn ouders gereageerd hebben is nog niet bekend.

Vorig jaar zei zijn moeder na de stunt dat het tijd werd dat haar zoon op kamers ging:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl