NOS SportAangepast

Slordigheid nekt Federer niet in eerste ronde US Open

US Open: Federer schuttert, Djokovic soepel door

Ondanks een trage start is Roger Federer doorgedrongen tot de tweede ronde van de US Open. De als derde geplaatste Zwitser knokte zich met veel pijn en moeite langs Sumit Nagal, die zich lange tijd uitstekend verweerde: 4-6, 6-1, 6-2, 6-4.

De Indiër Nagal (ATP-190) debuteerde op een grandslamtoernooi, maar had weinig last van zenuwen en speelde onbevreesd tegen de vijfvoudig kampioen op Flushing Meadows. Nagal had bovendien het geluk dat Federer slordig begon en hem in de eerste set negentien punten met afzwaaiers schonk.

Gaandeweg set twee herstelde Federer zich, al had hij zeven setpoints nodig om de partij in evenwicht te brengen. Hoewel Federers vorm niet groots werd (57 onnodige fouten in totaal), was die goed genoeg om Nagal na tweeënhalf uur spelen te vloeren. In de tweede ronde treft Federer de Bosniër Damir Dzumhur.

Blaren zitten Djokovic niet in de weg, Medvedev weer sterk

Titelverdediger Novak Djokovic is goed begonnen aan de US Open. De Serviër versloeg de Spanjaard Roberto Carballes Baena met 6-4, 6-1, 6-4.

De nummer één van de wereld kampte afgelopen zaterdag na een training met Kei Nishikori nog met blaren onder zijn voet, maar tegen de mondiale nummer 76 leek hij nergens last van te hebben.

Novak Djokovic

Djokovic hoefde zich tegen de soms gedurfd spelende Carballes Baena niet bovenmatig in te spannen en maakte met een vlammende forehandwinner na 1 uur en 52 uur minuten resoluut een einde aan zijn eerste klusje in New York.

De drievoudig winnaar treft in de volgende ronde de Argentijn Juan Ignacio Londero.

Djokovic meldde voorafgaand aan de US Open dat zijn blaren vermoedelijk geen beletsel vormen:

Djokovic, Federer en Nadal zijn klaar voor de US Open

De Rus Daniil Medvedev geldt in New York als een outsider voor de titel na zijn stormachtige zomer met finale-optredens in Washington en Montreal en een titel in Cincinnati, waar hij onder anderen Djokovic versloeg.

De als vijfde geplaatste Medvedev was snel klaar met de Indiër Prajnesh Gunneswaran: 6-4, 6-1, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl